Made for you

by Tresja

DIY adventskalender

Een reactie plaatsen

2017-11-27 11.51.19Toen ik klein was hadden we al een adventskalender. Zo één waar als je een vakje open maakte er een plaatje achter zat. Ja, inderdaad dat was voor de kalender met chocolaatjes. Ieder jaar kwam de kalender weet terug en ieder jaar waren we weer  verrast door de plaatjes. Hoe simpel kan het soms zijn.

Afbeeldingsresultaat voor adventskalender 1972

Volgens mij was het zoiets als hierboven, maar helemaal zeker weten doe ik het ook niet. Toch roept het altijd weer een leuke herinnering op en mis ik het als ik er op 1 december geen in huis heb.Dit jaar wilde ik er weer eens één zelf maken, maar met de dezelfde simpele gedachte als 35 jaar geleden. Dus geen chocola of een cadeau iedere dag, maar wel een persoonlijke verassing. In de zakjes zitten briefjes. daarop schrijf je een compliment of iets aardigs voor een ander gezinslid. Per gezinslid schijf je twee briefjes (hangt natuurlijk af van de grootte van je gezin). Zo krijgt ieder dag één persoon uit ons gezin een compliment of iets aardigs over zichzelf te horen. Dat leek mij nou eens een leuke manier op een ander te verassen en om zelf je dag mee te beginnen.

2017-11-27 11.49.36

Dit is hem geworden en zo heb ik hem gemaakt.

  • Van inpak papier heb ik zakjes gemaakt in de maten 7 x 9 cm, 6 x 8 cm en 8 x 8 cm.
  • De tak heeft de hond pasgeleden mee naar huis genomen.
  • Het rode bakers twine lag nog in mijn la.
  • Met een ronde pons heb ik halve maantjes uit de de voorkant van het zakje geponst, zodat we de briefjes er makkelijk uit kunnen halen.
  • de zwarte knijpers heb ik ooit bij de action gevonden.
  • Uit het gouden en zwarte papier heb ik een rondje geponst het gouden is iets groter is dan het zwarte rondje.
  • Met een witte gel pen heb ik de cijfers er op geschreven.
  • Het witte papier is kopieerpapier en 7 x 9 cm.

Veel plezier met maken en heb je een vraag over dit project, stuur me dan gerust een berichtje.

Tresja

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s