Made for you

by Tresja

Kort verslag van de hobbydag in Sassenheim

Een reactie plaatsen

Eind september, begin oktober werd ik gebeld door Ingrid Turenhout of ik het leuk zou vinden om samen met Marjon van Riet en Carla Solleveld een hele dag workshops te geven in Sassenheim. Ik zei direct ja en die middag hebben we meteen kennis gemaakt met elkaar.

De weken daarop ben ik druk bezig geweest met het bedenken van workshops, het bestellen van materialen en het maken van werkbeschrijvingen.Ik vond het best heel spannend om een hele dag workshops te geven, 6 in het totaal. Je weet tenslotte nooit hoe dingen lopen. Er gingen vier tassen en twee dozen mee en in de dagen daarvoor heb ik ongeveer 80 pakketjes met materialen voor de workshops klaargemaakt. Dan nog is er ’s morgens de twijfel, heb ik alles wel bij me….. ?Zijn er wel genoeg materialen….? Past het allemaal in de auto……..? Gelukkig is het goed gekomen en was er voldoende.

2015-11-02 09.34.04 2015-11-02 09.34.28 2015-11-02 09.34.34 2015-11-02 09.34.41 2015-11-02 09.34.55 2015-11-02 09.35.01 2015-11-02 09.35.09 2015-11-02 09.35.22 2015-11-02 09.35.34

De eerste mensen kwamen rond 9.30u binnen lopen en vanaf het begin was de sfeer ontspannen en gezellig. Dames met tassen vol met materialen kwamen binnen en waren klaar om aan de slag te gaan. Eerst nog een kopje koffie om hier en daar een gesprekje aan te kunnen gaan en je buurvrouw voor die dag een beetje te leren kennen en vanaf 10.00u begonnen we met de eerste workshops. De ruimte was heerlijk ruim en licht waardoor we goed konden zien wat we aan het doen waren en je eigenlijk niet eens door had dat je met 30 mensen tegelijk aan het knutselen was. Er waren mensen die al meer ervaring hadden, maar ook mensen die nog maar net het knutselen ontdekt hadden of het na lange tijd nu weer eens opgepakt hadden. Ook kwamen er verschillende technieken aanbod waardoor er voor iedereen wel wat bij zat en anders kon er natuurlijk altijd nog een eigen draai aan geven worden. Voor de middag waren er 3 workshops en na de middag nog twee kerstworkshops.

Tussendoor kon er koffie en thee gehaald worden en rond 12.00u werden de broodjes neergezet en kon iedereen een heerlijk broodje halen om te lunchen of van de gelegenheid gebruik maken om producten te bekijken en aan te raken of ideeën op te doen en lekker te shoppen bij één van de kraampjes.

2015-10-31 13.35.40

Voor mij was het ook nog eens heel gezellig en bijzonder om dit samen met mijn dochters te kunnen doen.  Zo had ik een lieftallige assistente bij het uitdelen van materialen tijdens de workshops en een ontzettend goede hulp achter mijn kraampje die probeerde alle vragen van mensen te beantwoorden en mensen wegwijs te maken in de catalogus. Ze deden ontzettend hun best.

De laatste workshop was van 16.00u tot 16.50u en daarna werden de tassen weer ingepakt en verlieten alle dames de zaal weer na een dagje intensief knutselen en naar ik hoop tevreden met de dag zoals die verlopen was en de projecten die ze gemaakt hadden.

Marjon, Carla, Ingrid en ik zelf hebben ook enorm genoten van deze dag en vonden het voor herhaling vatbaar.Goed nieuws voor de dames die met hetzelfde gevoel naar huis zijn gegaan, want we zijn nu al weer bezig om een datum te prikken in het voorjaar van 2016.

Ik hoop iedereen in het voorjaar weer terug te zien en ik ga alvast weer opzoek naar leuke nieuwe projecten

tot dan Tresja

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s